Volledig scherm
Fokke Roeland van Bierbrouwerij Oijen tapt een biertje. © Peter van Huijkelom

Bierbrouwerij Oijen wil fors groeien en koopt drie hectare grond van buurman

OIJEN - De eigenaren van Bierbrouwerij Oijen hebben forse uitbreidingsplannen voor hun horecabedrijf aan de Oijense Bovendijk. Hun voornemen omvat onder meer de aanleg van 130 parkeerplekken, acht chalets, camperplaatsen, bed & breakfast, een groter terras en een Vlaamse schuur met keuken en distilleerderij voor gin en jenever. 

,,Het is een gigantische stap. We zijn blij dat we hem kunnen zetten", zegt de 27-jarige Fokke Roeland. Hij runt het horecabedrijf samen met zijn vriendin Lonneke van der Locht. Beiden werden in 2015 verkozen tot de meest veelbelovende ondernemers van de gemeente Oss.

Om de uitbreiding mogelijk te maken, kochten de ondernemers het huis en de drie hectare grond van Frans en Annie Baggermans. De nieuwe toegangsweg sluit aan op de Kasteelstraat en moet de dijk ontlasten. Omwonenden zijn al bijgepraat over de voorlopige plannen en wachten met smart op de definitieve versie. 

De gemeente wil meewerken aan het plan omdat het aansluit op het voornemen om meer toeristen en recreanten naar het gebied aan de Maas te trekken. Roeland en Van der Locht werken aan een onderbouwing van hun plannen en hopen dat die worden meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied. Dan kan binnen een jaar de schop in de grond, verwachten ze.

Oss, Uden e.o.