Volledig scherm
PREMIUM
Mobiele camerabewaking op de Heuvel in Oss, met uitzicht op de Eikenboomgaard, waar door tussenkomst van de rechter niet wordt gefeest op straat. © Paul Driessen

Big Brother is watching Oss: 'Die bewakingscamera's staan overal tegenwoordig'

OSS - Het duurt niet lang meer of de mobiele bewakingscamera hoort bij het straatbeeld in Oss. De gemeente zet het apparaat steeds vaker in bij evenementen of na incidenten. Op de kermis staan er zeven, bij café 't Berghje twee.

Jos van der Doelen kijkt niet meer op van een bewakingscamera meer of minder in Oss. ,,Ze staan overal tegenwoordig", stelt hij vast. De 64-jarige Ossenaar loert nog eens naar één van de zeven mobiele bewakingscamera's op het kermisterrein en trekt een vies gezicht. ,,Ik vind het grote onzin allemaal. Of de camera's helpen voor de veiligheid is niet eens gebleken. Volgens mij is het allemaal schijn." 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”