Volledig scherm
De NVWA en een gespecialiseerd bedrijf zijn de hele vrijdag in de weer op en rond de bandenhandel met de bestrijding van de Aziatische bosmug. © Peter van Erp/BD

Bij bandenhandel in Oss werd eerder ook al tijgermug aangetroffen

OSS - Het bedrijf in Oss waar deze week de Aziatische bosmug werd aangetroffen was in 2013 ook al de broedplaats van de gevaarlijke tijgermug. Het bedrijf aan de Rijnstraat importeert banden uit het Verre Oosten en staat derhalve onder permanent toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De NVWA was gisteren samen met een gespecialiseerd bedrijf de hele dag zoet met de bestrijding van de exotische mug. In de omgeving van de bandenhandel werden rioolputten en andere waterophopingen behandeld met een biologisch middel dat larven van muggen doet sterven. In de avonduren werd het terrein van de bandenhandel zelf onderhanden genomen met insecticiden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”