Bijna 500 deelnemers bij eerste Osse City Run: 'Volgend jaar komen we terug'

videoOSS - De eerste Osse City Run trok zondagmiddag meteen al bijna vijfhonderd deelnemers. Onder broeierige weersomstandigheden trok het lint van snelle lopers, gezelligheidsatleten en zelfs ongetrainde deelnemers door het centrum en deed en passant een vijftal 'obstakels' aan.

Volledig scherm
Drukte bij de start van de City Run in Oss. © Mari van Rossem

Na de centrale warming-up ging het direct richting het notariskantoor van Pinkse, Philips en Huberts waar de vloerbedekking keurig gezogen was en de flesjes Spa klaar stonden. Het was meteen ook de bottleneck, een ware flessenhals, waar menig loper even in de file belandde. Daarna ging het in vliegende vaart dwars door de bioscoop, moesten de lopers opletten voor het trapje in de Groene Engel, werd daarna de molen kortstondig bezocht -een meter of vijf- en was aansluitend De Wellen aan de beurt. Daar zaten de bewoners een uurtje klappend en bewonderend in de doorgang. "Maar we missen ons borreltje", treurde de 83-jarige Maria Delisse-Arts, zittend op de eerste rang.

Na afloop bleek de 5-jarige Aquino 'Boo' Agapito ('helemaal uit Sittard') de jongste deelnemer te zijn. Samen met moeder en privé-trainster Jennifer (35) liep hij de vijf kilometer in iets meer dan 31 minuten. "Volgend jaar komen we terug", beloofde de kleine man.

Volledig scherm
City Run Oss. © Geert Piek
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement