Volledig scherm
Pivotpark Bio Connection Alexander Willemse in de ’technische ruimte’ achter/naast een van de steriele productieruimtes in het gebouw. © Peter van Huijkelom

BioConnection Oss met eigen productiefaciliteit op eigen benen

OSS - Het Osse farmabedrijf BioConnection is eigenaar geworden van productiefaciliteit 'het RY-gebouw' op Pivot Park. Daarmee komt het bedrijf, dat al 11 jaar bestaat, helemaal op eigen benen te staan. Op 5 februari viert BioConnection dit met een feestelijke opening door burgemeester Wobine Buijs.

Het RY-gebouw, 7 verdiepingen hoog, is een hoogwaardige productiefaciliteit waar medicijnen waar uitontwikkeld en geproduceerd worden. Als een farmaceut een werkzame stof heeft ontdekt, moet daar een pil, vaccin of infuus van worden gemaakt om het toe te kunnen dienen. BioConnection zoekt de juiste hulpstoffen bij deze grondstof, zodat de het medicijn op de beste manier zijn werk kan doen.

"We ontwikkelen het ontdekte stofje verder uit tot een geneesmiddel zoals de mensen dat kennen in een flesje, spuitje of ampul”, zegt ceo Alexander Willemse. Er worden geneesmiddelen gemaakt op beperkte schaal, van honderd tot een paar duizend stuks. Bijvoorbeeld voor klinische studies of voor weinig voorkomende ziektes waar geen massaproductie voor nodig is.

De faciliteit was eigendom van Merck, moederbedrijf van MSD/Organon. BioConnection werd met hulp van MSDOrganon, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en een investeerderMibiton opgericht om uiteindelijk als zelfstandig bedrijf de formulering en het afvullen van geneesmiddelen te gaan doen. Het was de eerste ‘bewoner’ van onderzoekspark Pivot Park.

Lees in het Brabants Dagblad van woensdag 27 januari over BioConnection.

Oss, Uden e.o.