Volledig scherm
De losgeslagen betonblokken op de kade in Lith worden opgeruimd. Op de achtergrond vaart het pontje rustig verder. © BD / Peter van Huijkelom

Bizar ongeluk met veerpont Lith: kabel schiet los na aanvaring met cementtanker

UpdateLITH - De veerpont bij Lith werd afgelopen week vanwege een staking geregeld uit de vaart gehaald. Maar donderdagochtend lag het pontje om een heel andere reden stil. Een cementtanker botste namelijk op de kabel van de pont. Die schoot daardoor los en rukte enkele grote betonblokken uit de grond. Er raakte niemand gewond. 

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk zag de veerman rond half elf de cementtanker over het hoofd. De pont minderde nog wel vaart, maar het was al te laat om een botsing tussen tanker en kabel te voorkomen. Ten tijde van het ongeluk stonden er vier auto's op de pont. De bestuurders hebben een klein halfuur vastgezeten. Daarna was de kabel hersteld en konden zij hun weg vervolgen. 

,,Dit is hier nog nooit gebeurd", zegt John van den Akker van de stichting Maasveren. ,,Je schrikt je rot, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt." Van den Akker was er donderdagochtend snel bij toen hij van het ongeluk hoorde. Hij heeft meegeholpen de kabel te repareren. Die zit op aantal punten nog gewoon vast aan de kade. 

Een aannemer is donderdagochtend begonnen met het opruimen van de betonbrokken in Lith. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk de rest van de dag duren. De pont vaart intussen gewoon weer heen en weer. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”