Volledig scherm
© Anita Steenbekkers

Bok zegeviert bij de junioren in de wielerronde Maren-Kessel

MAREN-KESSEL - Willem Bok, de 18-jarige plaatselijke favoriet, wist zaterdag te winnen tijdens de 41e wielerronde van Maren-Kessel. Bok werd eerste bij de junioren. Hij won tijdens de zware ronde van 72 kilometer, volle tegenwind op de Maasdijk zorgden voor een slijtageslag.

Bok haalde de finish voor Arjan Kuiten uit Geldrop en de kersverse Nederlands kampioen Daan van Sintmaartensdijk. Willem wist hiermee voor de 3e maal op rij een podiumplaats in zijn eigen dorp te bemachtigen. Vorig jaar eveneens in de categorie junioren en in 2014 bij de nieuwelingen.

Door een valpartij in de categorie junioren haalden een aantal renners de eindstreep niet. ,,De valpartij viel achteraf gelukkig mee. Deze jongens zijn na een ziekenhuisbezoek nog bij ons geweest”, reageerde Toine Bok, voorzitter van het wielercomité en vader van Willem.

De winst bij de nieuwelingen ging naar Hidde van Veenendaal uit Dongen, die Nederlands kampioen Casper van Uden wist voor te blijven.

Wielrenner Rens te Stroet greep uiteindelijk de winst in de categorie voor elite/beloften en won de 41e wielerronde in Maren-Kessel. De renner van Cyclingteam Jo Piels bleef zijn medevluchters Jarno Gmelich Meijling en Ronan van Zandbeek voor en schreef de levendige wedstrijd van 100 kilometer op zijn naam. Plaatselijk renner Rowan Bergmans behaalde een 17e plaats.

Volledig scherm
V.l.n.r. Arjan Kuiten, Willem Bok, rondemiss Laura van Zoest en Daan van Sintmaartensdijk. © Anita Steenbekkers

Oss, Uden e.o.