Bossche scooterrijder (21) komt in aanrijding met auto in Oss, 19-jarige bijrijder komt om het leven

UPDATEOSS - Bij een ongeval op de N329 bij Oss is zondagochtend rond 02.00 uur een bijrijder van een (snor)scooter om het leven gekomen. Het gaat om een 19-jarige man uit Den Bosch. De bestuurder van de scooter, een 21-jarige man uit Den Bosch, is aangehouden. Hij had te veel gedronken. Op de plek waar het ongeluk gebeurde, is het niet toegestaan met een snorscooter te rijden. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de auto die de scooter aanreed. Die ging er na het ongeval vandoor.

De snorscooter met daarop het Bossche tweetal werd rond 2.00 uur op de Megensebaan tussen het spoorviaduct en de Gasstraat-Oost aangereden door een witte BMW. De bestuurder van de auto ging er na de aanrijding vandoor, de auto achterlatend. De politie, ambulancedienst en een traumahelikopter werden opgeroepen maar toegesnelde hulpverleners moesten al snel vaststellen dat ze niets meer voor de 19-jarige bijrijder konden betekenen. Die overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

Nadat hij was nagekeken in het ziekenhuis, is de 21-jarige bestuurder van de scooter aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken. Gezien de schade aan de auto en scooter is het een wonder dat hij er met slechts lichte verwondingen vanaf kwam. 

De politie is begonnen met een uitgebreid onderzoek. De N329 was daarvoor in zuidelijke rijrichting een tijd lang afgesloten voor het verkeer. De politie heeft inmiddels de eigenaar van de BMW gesproken, maar die geeft aan dat de auto eerder werd gestolen. Volgens een politiewoordvoerder roept het ongeluk veel vragen op. ,,De bestuurder van de auto is ervandoor gegaan, maar we weten niet hoe. Er zijn geen getuigen, dat maakt het onderzoek lastig. We zijn er hard mee bezig, maar weten helaas nog niet veel meer."

Volledig scherm
Ambulancepersoneel kon niks meer doen. © Gabor Heeres
Volledig scherm
Scooter van het dodelijke slachtoffer. © Gabor Heeres
Volledig scherm
Auto die de scooter raakte. © Gabor Heeres
Volledig scherm
Resten van het ongeluk. © Geert Piek
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.