Volledig scherm
© Thinkstock

Boze protestbrief uit Lithoijen naar bisschop De Korte

LITHOIJEN - Het fusiedocument dat zondag uitlekte op Facebook, is bij de Klankbordgroep Lithoijen helemaal in het verkeerde keelgat geschoten. Ze heeft ´verbijsterd’ en ‘hevig verontwaardigd’ een aangetekende protestbrief gestuurd naar bisschop De Korte.

Uit het fusiedocument blijkt dat vicaris-generaal Van den Hout geen rekening houdt met wensen uit de Remigiusparochie. Zoals bekend moet die fuseren met vijf andere parochies in de buurt. „Het document ademt een onverkort snel doordrukken van wat een opgelegde fusie is gaan heten”, stelt de groep.

„Het is kwetsend en stuitend om te moeten ervaren hoe er met de belangen van onze parochie wordt omgegaan. (...) Als goed draaiende en florerende parochie raken we alles kwijt. Ons rest niets anders dan een sterfhuisconstructie.”

De kritiek spitst zich toe op de communicatie en samenstelling van het bestuur. Op eerdere brieven reageerde de bisschop, die zegt in gesprek te willen blijven, volgens de groep niet. Niettemin schrijft ze: „Graag kijken wij uit naar een vervolgoverleg met u.”

Oss, Uden e.o.