Volledig scherm
Hoofdman Jürgen Swinkels, aftredend koning Michel de Bijl, nieuwe koning Tonnie Brands en zijn vrouw Ans © Anita Steenbekkers

Brands nieuwe ‘koning’ gilde Sint Lambertus in Maren-Kessel

MAREN-KESSEL – Tonnie Brands (65 jaar) is de nieuwe koning van het gilde Sint Lambertus in Maren-Kessel. Hij won zondagochtend het koningschieten.

Bij het 178ste schot viel de houten vogel van de spil op het gildeterrein aan de Pastoor Roesweg. Tonnie die de al 27 jaar lid is en deken-schrijver van het Marense gilde, is de komende periode gildekoning. Het was zondag de eerste keer dat Tonnie Brands na ongeveer15 jaar het geweer weer officieel richtte voor de koningstitel. In totaal namen tien gildeleden deel aan het jaarlijkse evenement.

Were Di
Aftredend koning Michel de Bijl en hoofdman Jürgen Swinkels waren de eersten die de stralende Tonnie kwamen feliciteren. Ter plaatse volgden de felicitaties en vanwege de weersomstandigheden volgden binnen in het gildehuis de installatie en het zingen van het Were Di.
​Aron van Zoest (13 jaar) heeft zich vervolgens na een korte pauze op het gildeterrein voor de eerste keer tot jeugdkoning van het gilde geschoten. Hij won zondagmiddag het jeugd koningschieten. Het was het tweede opvolgende jaar dat hij meedong naar de titel van jeugdkoning. In totaal namen vijf jeugdleden deel.

Op 10 juli a.s. zal jeugdkoning Aron samen met koning Tonnie voorgaan in de gildestoet tijdens de Kringgildendag Hoge Schuts in Nistelrode.

Volledig scherm
Sfeerimpressie tijdens installatieplechtigheid koning gilde Sint Lambertus. © Anita Steenbekkers
Volledig scherm
Koning Tonnie Brands en jeugdkoning Aron van Zoest © Anita Steenbekkers

Oss, Uden e.o.