Volledig scherm
Twee auto's in vlammen op bij vermoedelijke brandstichting Oss © Bart Meesters

Brandstichting auto's treft ouders bedreigde Ossenaar

OSS - De brand die afgelopen weekeinde woedde bij een woning aan de Nieuwe Hescheweg in Oss staat mogelijk in verband met ernstige bedreigingen aan het adres van een bewoner van de Hertogensingel. De ouders van de bedreigde Ossenaar zijn het slachtoffer van de vermoedelijke brandstichting.

Het huis van de bedreigde Ossenaar wordt sinds een paar weken beveiligd door justitie, onder meer met behulp van een camera tegenover de woning aan de Hertogensingel. De bewoner zou het aan de stok hebben met criminelen uit de illegale hennepteelt die hem intimideren en afpersen. Politie en justitie houden hun kaken stijf op elkaar en bevestigen alleen dat de camera aan de Hertogensingel is geplaatst op last van de hoofdofficier van justitie.

In de nacht van zaterdag op zondag vlogen twee auto's bij een woning aan de Nieuwe Hescheweg in brand. Ook de carport waar de auto's onder stonden vatte vlam. De brandweer kon ternauwernood voorkomen dat het vuur oversloeg naar het huis. Dit huis werd bewoond door de ouders van de bedreigde Ossenaar. De vader van de man ademde rook in en werd opgenomen in het ziekenhuis.

Oss, Uden e.o.