Volledig scherm
Carola Wilkens voert actie voor het sneller aanpakken van de smalle fietspaden van Oss naar Lithoijen. © Peter van Huijkelom

Bredere fietspaden langs Kennedybaan van Oss naar Lithoijen pas in 2022

OSS/LITH - De Kennedybaan van Oss naar Lithoijen krijgt pas in 2022 bredere fietspaden. Pogingen van inwoners, onder meer op Facebook, om de aanleg te versnellen, leverden niets op.

Op de smalle betonplaten vinden regelmatig valpartijen plaats. Vanaf januari 2014 trekken inwoners al aan de bel. Maar de provincie, die erover gaat, schuift verbreding van de fietspaden voor zich uit. Beloofd werd er in 2016 ‘serieus naar te kijken’. Dat gebeurt vrijdag bij de begrotingsbehandeling door Provinciale Staten. Daarbij komt aan de orde het meerjarenplan voor provinciale wegen. „De Kennedybaan is geprogrammeerd voor groot onderhoud in 2022'', zegt een woordvoerder.

De werkvoorbereiding begint met een planstudie in 2017. De kans is groot dat voor het updaten van de weg en bredere fietspaden meer grond nodig is dan de provincie in eigendom heeft. „Dan moet er dus grond verworven worden.” Ook dat kost tijd.

Oss, Uden e.o.