Volledig scherm
Het distributiecentrum van Brocacef (voorheen Mediq) op Vorstengrafdonk. © Google Streetview

Brocacef sluit distributiecentrum in Oss: 52 banen weg

OSS - Farmaceut Brocacef sluit het distributiecentrum op industrieterrein Vorstengrafdonk. Daarmee verdwijnen 52 banen uit Oss. 

Brocacef Groep is een van de grootste farmaceutische spelers in Nederland en is verbonden aan ongeveer vijfhonderd apotheken. Vorig jaar nam het bedrijf branchegenoot Mediq over. Het distributiecentrum aan de Keltenweg in Oss kwam toen ook in handen van Brocacef. Binnen worden jaarlijks miljoenen orders medicijnen verwerkt voor apotheken in het hele land.

Maar omdat Brocacef ook al distributiecentra heeft in Amsterdam en Eindhoven is die in Oss overbodig geworden. Per 1 januari van volgend jaar gaat de locatie daarom dicht. Wat er daarna met het gebouw gebeurt is nog niet bekend.

De sluiting kost 52 banen in Oss. Voor 11 mensen is een passende functie gevonden op een van de andere locaties van Brocacef. Ook voor de andere 41 personeelsleden is plek in Amsterdam, Eindhoven of bij het hoofdkantoor in Maarssen. Bekeken wordt nog wie waar terechtkan. "Dat is echt maatwerk", zegt woordvoerder Kim Assink. "We hopen voor iedereen en passende plek te vinden. Of dat lukt is bijvoorbeeld afhankelijk van de reistijd. Niet iedereen kan en wil iedere dag naar Amsterdam rijden."