Volledig scherm
De Megense franciscaan Rangel vertrekt naar Den Bosch. © Mari van Rossem

Broeder Rangel verruilt Megens franciscanenklooster voor Bossche communiteit

MEGEN - De Megense lekenbroeder Rangel Geerman gaat het Megense klooster van de franciscanen verruilen voor een nieuwe communiteit in Den Bosch. Dat maakte gardiaan Theo van Adrichem zondagmorgen bekend tijdens de eucharistieviering in de kloosterkerk.

Het besluit, afkomstig van het Provinciale Kapittel, houdt in dat broeder Rangel naar de Bossche Does de Willeboissingel uitgezonden wordt met het oog op de vestiging van een communiteit van jongere broeders. En dat weer in het licht van 'Dromen en stappen zetten..."

De 43-jarige franciscaan met Arubaans bloed woonde bijna twintig jaar in het klooster van Megen en werkte in die tijd in de zorg, met name in Berghem, Ravenstein en omgeving, Herpen en de voormalige gemeente Megen. Ook was hij volop betrokken bij het sociale leven in Megen. 

Na de Hoogmis van Pinksteren op 20 mei verlaat hij Megen. Na zijn vertrek blijven er nog vijf paters, die her en der assistentie verlenen in omliggende parochies, en één broeder voor vormingswerk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.