Volledig scherm
De Megense franciscaan Rangel vertrekt naar Den Bosch. © Mari van Rossem

Broeder Rangel verruilt Megens franciscanenklooster voor Bossche communiteit

MEGEN - De Megense lekenbroeder Rangel Geerman gaat het Megense klooster van de franciscanen verruilen voor een nieuwe communiteit in Den Bosch. Dat maakte gardiaan Theo van Adrichem zondagmorgen bekend tijdens de eucharistieviering in de kloosterkerk.

Het besluit, afkomstig van het Provinciale Kapittel, houdt in dat broeder Rangel naar de Bossche Does de Willeboissingel uitgezonden wordt met het oog op de vestiging van een communiteit van jongere broeders. En dat weer in het licht van 'Dromen en stappen zetten..."

De 43-jarige franciscaan met Arubaans bloed woonde bijna twintig jaar in het klooster van Megen en werkte in die tijd in de zorg, met name in Berghem, Ravenstein en omgeving, Herpen en de voormalige gemeente Megen. Ook was hij volop betrokken bij het sociale leven in Megen. 

Na de Hoogmis van Pinksteren op 20 mei verlaat hij Megen. Na zijn vertrek blijven er nog vijf paters, die her en der assistentie verlenen in omliggende parochies, en één broeder voor vormingswerk.

  1. Rechter over feest in Eikenboomgaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’
    PREMIUM

    Rechter over feest in Eikenboom­gaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’

    OSS – Het blijft tot volgende week onzeker of en hoe de Muziekboulevard in de Eikenboomgaard in Oss door mag gaan. Het straatfeest staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei, maar twee bewoners probeerden woensdag in de rechtbank een stokje te steken voor het evenement waar zij zo veel geluidsoverlast van ervaren. De organisatie achter het muziekfeest in de Eikenboomgaard smacht naar duidelijkheid en wees voorzieningenrechter J. Lie op de enorme belangen. Zij beloofde volgende week met haar uitspraak te komen.

Oss, Uden e.o.