Volledig scherm
De Megense franciscaan Rangel vertrekt naar Den Bosch. © Mari van Rossem

Broeder Rangel verruilt Megens franciscanenklooster voor Bossche communiteit

MEGEN - De Megense lekenbroeder Rangel Geerman gaat het Megense klooster van de franciscanen verruilen voor een nieuwe communiteit in Den Bosch. Dat maakte gardiaan Theo van Adrichem zondagmorgen bekend tijdens de eucharistieviering in de kloosterkerk.

Het besluit, afkomstig van het Provinciale Kapittel, houdt in dat broeder Rangel naar de Bossche Does de Willeboissingel uitgezonden wordt met het oog op de vestiging van een communiteit van jongere broeders. En dat weer in het licht van 'Dromen en stappen zetten..."

De 43-jarige franciscaan met Arubaans bloed woonde bijna twintig jaar in het klooster van Megen en werkte in die tijd in de zorg, met name in Berghem, Ravenstein en omgeving, Herpen en de voormalige gemeente Megen. Ook was hij volop betrokken bij het sociale leven in Megen. 

Na de Hoogmis van Pinksteren op 20 mei verlaat hij Megen. Na zijn vertrek blijven er nog vijf paters, die her en der assistentie verlenen in omliggende parochies, en één broeder voor vormingswerk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”