Volledig scherm
© kanvag/Thinkstock

Broodfondsen Uden, Veghel en Oss zijn vol; hoop op nieuwe groep

UDEN/OSS/VEGHEL - Onlangs hebben de broodfondsen in Oss, Uden en Veghel het maximale aantal van vijftig deelnemers bereikt. In Uden gebeurde dat in anderhalf jaar tijd, Veghel en Oss bestonden al wat langer. Nu de drie broodfondsen vol zijn, wordt bekeken of er een nieuwe groep kan beginnen.

In ieder geval eentje in de directe omgeving. Daarom houden de initiatiefnemers, de Broodfondsmakers uit Utrecht, een informatieavond voor ondernemers uit Oost-Brabant op maandag 22 januari 2018 vanaf 19.30 uur in d'n Office aan de Loopkantstraat 25 in Uden.

Een broodfonds bestaat uit een kleine coöperatieve club voor zzp'ers en andere ondernemers die afspreken elkaar financieel te ondersteunen in geval van arbeidsongeschiktheid. Als een broodfondslid langdurig ziek is, krijgt die schenkingen van de andere leden. Het is geen verzekering. In een broodfonds mogen maximaal vijftig mensen meedoen. De grens ligt bij vijftig deelnemers omdat dan de giften per persoon aan een zieke laag genoeg zijn om onder het belastingvrije schenkbedrag van 2122 euro blijven. Vertrouwen, zeggenschap en samenwerking is het fundament van ieder broodfonds.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement