Volledig scherm
Duitse herder Bruno beet woensdagmiddag in gebakken spons. © Anita van Hoek

Bruno overleeft hap in gebakken spons, baasje waarschuwt andere hondeigenaren in Heesch

HEESCH - Anita van Hoek heeft voortaan schrik om haar hond Bruno uit te laten in Heesch. Haar Duitse herder hapte woensdagmiddag in een gebakken spons die in de berm van de Bunderstraat lag. ,,Levensgevaarlijk!"

Afgelopen week werden al gebakken sponzen gevonden in Berghem en LithHonden die het spul eten, kunnen sterven doordat de spons uitzet en hun maag of darmkanaal verstopt. ,,Ik zag dat Bruno iets in zijn mond had, het leek op een drol maar het bleek gebakken spons. Gelukkig slikte hij niks door." 

Van Hoek nam het goedje mee naar de dierenartsenpraktijk Bernheze aan Het Dorp in Heesch. Ook daar vermoeden ze dat het gebakken spons is, al hield een medewerkster de mogelijkheid open dat het ook isolatiemateriaal kan zijn. Van Hoek kreeg het advies om de politie te bellen. Door nu haar verhaal te vertellen, wil ze andere hondeneigenaren waarschuwen.

Het baasje van Bruno, een Duitse herder van een jaar oud, kan niet geloven dat iemand moedwillig honden koud wil maken. Zelf gaat ze voortaan extra voorzichtig op pad met Bruno, met wie ze drie keer per dag door het buitengebied van Heesch wandelt. ,,Ik ben extra alert."

Volledig scherm
De gebakken spons waar hond Bruno woensdagmiddag in beet. © Anita van Hoek
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”