Volledig scherm
Leo Daanen van de vogelwerkgroep Maasheggen onderzoekt de vogels nauwkeurig. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Burgemeester geeft Megense babyooievaars een ring en een naam

MEGEN - De drie jonge ooievaars op het nest op De Gevangentoren in Megen gaan niet langer anoniem door het leven. Met hulp van een hoogwerker van de Osse brandweer werden de jongen uit het nest gehaald.

Leo Daanen van de Vereniging Vogelwacht De Maasheggen haalde de drie jongen ieder afzonderlijk in een IKEA-tas uit het nest. Lange tijd zat één van de ouders nog op het nest, maar die koos er uiteindelijk voor om de boel van een afstand in de gaten te houden. 

Leo Daanen gaf de vele belangstellenden een lesje 'ooievaar'. Hij voerde een controle uit en woog de vogels. Het gewicht lag rond de 3,50 kg. De lichtste ooievaar woog maar 2,9 kg. Dan de namen: burgemeester van Oss Wobine Buijs noemde 'haar' ooievaar Kato, ontleend aan de ooievaar uit het vroegere tv-programma De Fabeltjeskrant. De aanwezige kinderen hadden geen idee waar de burgemeester op doelde. 

Huub Wattenberg, vertegenwoordiger van het toeristisch informatiecentrum Megen afgekort tot TIM, had de eer om één van de ooievaars Tim te noemen. Thea Muller van restaurant Op De Poort gaf de derde naam prijs: Mason ( de naam van haar kleinzoon).

Het ringen van ooievaars gebeurt om ze later te kunnen volgen en te kunnen zien waar ze foerageren.

Volledig scherm
Leo Daanen weegt de lichtste ooievaar: 2,9 kg. © Jan Ploegmakers
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”