Volledig scherm
De vechtpartij brak uit bij het Horrorhuis in Oss. © Paul Driessen/BD

Burgemeester Oss geeft reljeugd tweede kans

OSS - Burgemeester Wobine Buijs negeert de oproep om keihard op te treden tegen de groep jeugd die sinds afgelopen week voor onrust zorgt in de binnenstad van Oss. ,,Kwaad met kwaad vergelden is echt het laatste redmiddel. Dat wil ik hier niet doen, zeker niet met jongeren van deze leeftijd", zegt Buijs over de tieners.

De reljeugd is inmiddels in beeld bij de politie, zegt de burgemeester. Zij gaat liever in gesprek met de jongeren die tijdens de herfstvakantie mensen mishandelden, uitscholden, lastig vielen en opschrikten met vuurwerk. Zo wil ze samen met welzijnsorganisaties op zoek naar een 'structurele oplossing' voor het probleem. ,,Ook zij moeten een leuke vakantie kunnen hebben. Maar absoluut niet op deze manier. Dit tolereren we niet." Buijs wil tevens vooraf beter kijken naar veiligheid van evenementen. De roep om harde actie blijft desondanks klinken op internet en in de stad.

Komende evenementen
Ondernemers melden zich met zorgen bij centrummanager Jack van Lieshout. Hij doet een beroep op de burgemeester en de politie om de onrust de kop in te drukken. ,,Ik maak me zorgen over komende koopavond en evenementen in het centrum. Je moet dit gajes niet het gevoel geven dat ze hier de baas zijn, dan smaakt het naar meer."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”