Volledig scherm
De vechtpartij brak uit bij het Horrorhuis in Oss. © Paul Driessen/BD

Burgemeester Oss geeft reljeugd tweede kans

OSS - Burgemeester Wobine Buijs negeert de oproep om keihard op te treden tegen de groep jeugd die sinds afgelopen week voor onrust zorgt in de binnenstad van Oss. ,,Kwaad met kwaad vergelden is echt het laatste redmiddel. Dat wil ik hier niet doen, zeker niet met jongeren van deze leeftijd", zegt Buijs over de tieners.

De reljeugd is inmiddels in beeld bij de politie, zegt de burgemeester. Zij gaat liever in gesprek met de jongeren die tijdens de herfstvakantie mensen mishandelden, uitscholden, lastig vielen en opschrikten met vuurwerk. Zo wil ze samen met welzijnsorganisaties op zoek naar een 'structurele oplossing' voor het probleem. ,,Ook zij moeten een leuke vakantie kunnen hebben. Maar absoluut niet op deze manier. Dit tolereren we niet." Buijs wil tevens vooraf beter kijken naar veiligheid van evenementen. De roep om harde actie blijft desondanks klinken op internet en in de stad.

Komende evenementen
Ondernemers melden zich met zorgen bij centrummanager Jack van Lieshout. Hij doet een beroep op de burgemeester en de politie om de onrust de kop in te drukken. ,,Ik maak me zorgen over komende koopavond en evenementen in het centrum. Je moet dit gajes niet het gevoel geven dat ze hier de baas zijn, dan smaakt het naar meer."