Volledig scherm
Burgemeester Wobine Buijs geeft haar nieuwjaarstoespraak in een volgepakte hal van het gemeentehuis in Oss. © Paul Driessen

Burgemeester Oss hongert naar nieuw jaar vol voedselprojecten

OSS - Met meer dan 50 voedselprojecten voor de boeg kan 2018 niet anders dan een smakelijk jaar worden voor de gemeente Oss. Burgemeester Wobine Buijs gaf maandag alvast een voorproefje in haar toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Osse stadhuis. 

De projecten hangen onder de vlag van themajaar We Are Food, dat door heel de provincie wordt gevierd. De Osse activiteiten variëren van kleine evenementen als een picknick in natuurgebied Hemelrijkse Waard tot projecten als Wereldburger, waar 5000 middelbare scholieren van Het Hooghuis aan meedoen. 

Burgemeester Buijs overhandigde de eerste kalender met activiteiten aan Marian Wagemakers, directeur van Dalco Food. ,,Zij heeft als geen ander Oss, de geschiedenis van Oss maar ook de innovatie op de kaart gezet in de regio namens Oss", sprak Buijs, die bezoekers wees op hapjes uit de buitenstaande foodtruck, bereid door leerlingen van ROC de Leijgraaf. 

In haar toespraak keek de burgemeester terug op het afgelopen jaar. Op de opening van de Talentencampus, op de politiek die knopen doorhakte over miljoeneninvesteringen in het stadscentrum, op de strijd die de gemeente met de provincie voert over de komst van een mestfabriek naar Oss, op het besluit om vijf windmolens neer te zetten, op het voorbije Roze Jaar en op veel meer. 

Vooruitkijken deed ze ook, onder meer op de gemeenteraadsverkiezingen in maart. ,,Eén ding moeten we dit jaar allemaal: stemmen", luidde haar dringende oproep. ,,Niet stemmen is eigenlijk jezelf een beetje onrecht aandoen, want het heeft wél gevolgen. Laat weten wat u belangrijk vindt."  

Volledig scherm
Nieuwjaarsbijeenkomst in Oss. © Paul Driessen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”