Volledig scherm
Coffeeshop De Jungle wordt met onmiddellijke ingang gesloten. © Tom Vos/BD

Burgemeester Oss sluit coffeeshop De Jungle voor onbepaalde tijd

OSS - Coffeeshop De Jungle in Oss wordt met onmiddellijke ingang voor onbepaalde tijd gesloten. Dat gebeurt op last van de burgemeester, na overleg met politie en justitie. De coffeeshop werd in de nacht van donderdag op vrijdag beschoten met een automatisch wapen. 

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans: ‘Dit is een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid in Oss. We gaan er vanuit dat het om een gerichte aanslag gaat met een zwaar, automatisch wapen. Tot nu toe waren dit soort incidenten er niet op deze plek. Maar we kunnen niet uitsluiten dat het opnieuw gebeurt. De gemeente heeft daarom in nauw overleg met politie en justitie besloten om coffeeshop De Jungle direct en voor onbepaalde tijd te sluiten. We willen daarmee de risico’s voor de omwonenden tot een minimum beperken.’

De Jungle ging vrijdag na forensisch onderzoek van de recherche nog gewoon open. Klanten van de coffeeshop zijn voorlopig aangewezen op zaken in Den Bosch of Nijmegen.  De Jungle is de enige coffeeshop in Oss en omgeving. 

Volledig scherm
Coffeeshop gesloten © Peter van Erp
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement