Volledig scherm
Componist Mark van Platen en de Osse burgemeester Wobine Buijs zweten op het volkslied van de vrijstaat. © Staatspersbureau Land van Ravenstein

Burgemeester van Oss schrijft tekst van volkslied Land van Ravenstein

RAVENSTEIN - Het landsbestuur van de vrijstaat Land van Ravenstein heeft een opmerkelijke tekstschrijver gevonden voor de verdere invulling van het volkslied. Burgemeester Wobine Buijs beschouwt het als een 'eervolle vakantiebaan' om haar stempel te drukken op de nationale hymne. 

De Ravensteinse componist Mark van Platen tekende vorig jaar al  voor de melodie van het volkslied. Een relevante tekst ontbrak tot op heden.  Theo van Duren, hoofd Staatspersbureau van de vrijstaat, is in zijn nopjes met de inzet van de Osse burgemeester. ,,De vrijstaat moet geen Ravensteins feestje blijven, we willen het gevoel van vrijdenken en trots op onze historie in alle kernen van het land laten ontkiemen. Wie kun je dat beter laten verwoorden dan onze burgemeester?" 

Buijs krijgt de volledige dichterlijke vrijheid van het landsbestuur. ,,Ze pakt het heel serieus op en bestookte ons met een serie vragen over de inhoud." Intussen zijn alle muziekkorpsen in de vrijstaat (voorheen gemeente Oss) aangeschreven. ,,We willen het volkslied later dit jaar bij een bijzondere gelegenheid voor het eerst ten gehore brengen, begeleid door muzikanten uit alle windstreken. Dat zal in ieder geval niet in Ravenstein zijn."