Volledig scherm
© Peter van Erp/BD

Buslijn over Lith en Maren-Kessel iets minder uitgekleed

DEN BOSCH - Na protesten van reizigers en de gemeente Oss komt de provincie nu over de brug met extra busritten op de lijn over Lith en Maren-Kessel. Buslijn 162 heet vanaf 14 december lijn 662 en deze rijdt niet 4 maar 7 keer per dag.

Een tweede tegemoetkoming betreft de dienstregeling in de schoolvakanties. Aanvankelijk zouden er in deze periodes helemaal geen bussen rijden, maar dit wordt teruggedraaid.

De SP in Oss luidde twee weken geleden de noodklok over buslijn 162, die van dertien ritten per dag naar vier zou worden teruggebracht. De socialisten spraken van een 'forse aanslag op de leefbaarheid in Lith, Lithoijen en Maren-Kessel'.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”