Volledig scherm
PREMIUM
De Talentencampus in Oss. © Van Assendelft

Bussen mijden Talentencampus, gezondheidscentrum en Golfbad Oss

OSS - De snelbus tussen Oss en Eindhoven stopt de komende jaren toch niet bij de Talentencampus, het gezondheidscentrum Plein Zwanenberg en het Golfbad. Vervoersbedrijf Arriva ziet af van de voorgenomen routewijziging en krijgt daarbij nu ook steun van de gemeente Oss. Die liet onderzoek doen naar de alternatieve route en concludeert nu ook dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen.

Bij de start van de snelle busverbinding was de Talentencampus nog in aanbouw. Om die reden reed de bus van lijn 305 over de Nieuwe Hescheweg en Molenstraat van en naar het station aan de Spoorlaan. Het was de bedoeling om de route aan te passen na de opening van de campus. De bus zou dan een omweg nemen over de Julianasingel, Dr. Saal van Zwanenbergsingel, Euterpelaan en Wethouder van Eschstraat. Hetzelfde geldt voor buslijn 157 tussen Uden en Oss. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”