Volledig scherm
© Kees Martens

‘Buurtwachters’ maken rondjes in Osse wijk Ruwaard

OSS - In de Osse wijk Ruwaard patrouilleren vanaf deze week buurtpreventieteams door de straten. In het totaal 58 wijkbewoners worden dinsdagavond uitgerust met zaklampen en herkenbare jassen. Zij gaan vooral op zoek naar onveilige situaties in de wijk. 

De Ruwaard is de eerste wijk in Oss waar bewoners zelf op pad gaan om inbraken en andere criminaliteit in te dammen. Het buurtpreventieteam is een initiatief van wijkraad, wijkstichting, ONS welzijn, BrabantWonen, politie en de gemeente Oss. De deelnemers zijn afgelopen maand door de politie getraind, waarbij vooral is uitgelegd wat ze wel en niet mogen doen. Groot verschil met initiatieven als het witte-voetjes-project is dat er in dit geval geen agent meeloopt. 

De buurtpreventieteams zijn een volgende stap in het betrekken van bewoners bij de veiligheid in de Osse wijk. Er zijn al Whatsapp-groepen, bedoeld om medebewoners snel te informeren bij verdachte situaties. Ongeveer 350 wijkbewoners zijn lid van zo’n Whatsapp-groep. Er is ook een Facebookpagina Buurtpreventie Ruwaard met 850 leden.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”