Volledig scherm
Foto: Peter van Huijkelom © BD

Café 't Berghje in Oss komt met Foute Dinsdag, alternatief op Dolle Dinsdag

OSS - Het is nog maar de vraag of en hoe Dolle Dinsdag komende kermis wordt gevierd. Maar zeker is dat die dag bij Café 't Berghje een roze feestje op het programma staat: Foute Dinsdag. Compleet met dragqueens en optredens. Uitbater Antoine van den Bergh hoopt later vandaag aangewezen te worden als 'officiële' feestlocatie van de Dolle Dinsdag.

De rechter verbood vorige week de Osse kermisfeesten op de Eikenboomgaard. Dat is slecht nieuws voor de organisatoren, maar ook voor Dolle Dinsdag. De feestdag verloor daarmee namelijk de thuisbasis. De opening wordt volgende week alsnog op de Eikenboomgaard verricht, maar op welke locatie daarna gefeest wordt, is nog niet helemaal duidelijk.

Van den Bergh heeft uitgebreid contact gehad met de organisatie van de kermisfeesten én met de gemeente. Samen met die partijen probeert hij nu Dolle Dinsdag te redden ,,Dat is echt een begrip in Oss", zegt de uitbater. ,,Dat feestje kunnen we de Ossenaren niet ontnemen. Zeker niet nu velen zo teleurgesteld zijn dat de kermisfeesten niet doorgaan."

't Berghje heeft een vergunning voor een overkapping en podium aan de Berghemseweg op de zaterdag en zondag van de kermis. Wat Van den Bergh betreft wordt die vergunning met een paar dagen verlengd, zodat ook Foute Dinsdag buiten kan worden gevierd. Als dat niet mag, houdt hij het feest gewoon binnen. Voor de invulling heeft hij overleg gehad met een Tilburgse ondernemer die alle weet van de befaamde Roze Maandag.