Carnavalskranten Cromvoirt en Helvoirt in de prijzen

BERGHEM - De carnavalskranten van Cromvoirt en Helvoirt zijn in de prijzen gevallen. Dit gebeurde zaterdagavond in Berghem, bij de jaarlijkse uitreiking van Stichting Krantenwisseltrofee Noord-Brabant. 

Volledig scherm
De commisie van de kneuterkrant uit Cromvoirt. © Bart Meesters
Volledig scherm
Prins en adjundant met een dieel van commisie boek Helvoirt © Bart Meesters

't Keienspellersblad, dat vlak voor carnaval huis-aan-huis in Helvoirt is bezorgd, werd eerste in de categorie 'Blaoike'. En daarnaast kreeg deze krant ook nog de derde prijs van de publieksjury.  

 De Cromvoirtse Kneuterkrant kreeg de aanmoedigingsprijs en daarnaast de eerste prijs voor de beste tekeningen. De illustraties in de krant zijn gemaakt door Mike van Herwijnen, een jonge tekenaar en grafisch ontwerper uit Vlijmen. De jury noemt de diversiteit aan tekeningen verrassend.

  1. Rechter over feest in Eikenboomgaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’
    PREMIUM

    Rechter over feest in Eikenboom­gaard: ‘Waarom moet muziek zo hard?’

    OSS – Het blijft tot volgende week onzeker of en hoe de Muziekboulevard in de Eikenboomgaard in Oss door mag gaan. Het straatfeest staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei, maar twee bewoners probeerden woensdag in de rechtbank een stokje te steken voor het evenement waar zij zo veel geluidsoverlast van ervaren. De organisatie achter het muziekfeest in de Eikenboomgaard smacht naar duidelijkheid en wees voorzieningenrechter J. Lie op de enorme belangen. Zij beloofde volgende week met haar uitspraak te komen.

Oss, Uden e.o.