Volledig scherm
Mari van Kilsdonk neemt het stokje als fractievoorzitter bij het CDA Oss over van Jolanda Schneider. © Van Assendelft Fotografie

CDA Oss kiest Van Kilsdonk als nieuwe fractievoorzitter

OSS - Mari van Kilsdonk is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in Oss. Dat maakte hij woensdagavond bekend tijdens een algemene ledenvergadering in theater de Lievekamp in Oss. Van Kilsdonk zit sinds 2006 in de gemeenteraad. Tot 2011 in Lith, dat opging in de gemeente Oss. Bij de meest recente raadsverkiezingen kreeg de 36-jarige varkenshouder uit Lithoijen 524 voorkeursstemmen.

Van Kilsdonk volgt Jolanda Schneider op als fractievoorzitter. Zij kon haar rol binnen het CDA niet meer combineren met haar werk en privéleven en zwaaide afgelopen maand af. Raadslid Hanneke Smits nam de taken van Schneider tijdelijk waar.

René Peters
Smits wordt in de wandelgangen genoemd als mogelijke opvolger voor wethouder René Peters, die aan het eind van dit jaar afscheid neemt van Oss. Hij staat nummer drie op de CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart en zet zijn carrière in Den Haag voort. Ook de naam van Gerrit Hagoort, zoon van oud-wethouder Ad Hagoort, zingt rond.

De partijtop benadrukt dat het nog te vroeg is voor speculaties. Partijvoorzitter Loe van Erp laat weten dat het CDA eerst nog een profiel moet opstellen en een selectiecommissie moet formeren. Daar zal fractievoorzitter Van Kilsdonk een rol in hebben, maar wethouder wordt hij niet.

Oss, Uden e.o.