Volledig scherm
© anp

Celstraf voor Ossenaar die oogkas, jukbeen en kaak van man brak bij Nettorama

DEN BOSCH/OSS - De 41-jarige Ossenaar die op 13 maart 2016 een man bij de Nettorama in zijn woonplaats aanviel, krijgt vier maanden cel waarvan twee voorwaardelijk.

Het slachtoffer liep door het geweld zwaar letsel op. Zijn oogkas, jukbeen en kaak braken door de klappen. De man liep die dag ook een gehoorbeschadiging en een hersenschudding op. 

Langlopend conflict

Het conflict tussen de Ossenaar en het slachtoffer zou tientallen jaren in het verleden liggen. Het slachtoffer zou volgens de 41-jarige verdachte ooit een portemonnee van zijn nu 62-jarige vader hebben gestolen. Volgens de rechters zocht de man die dag 'bewust de confrontatie' met het slachtoffer. 

De Ossenaar beweerde tijdens de rechtszaak dat hij zag dat het slachtoffer een mes in zijn mouw had: hij gaf een klap om zichzelf 'te verdedigen'. Er was volgens de rechter 'geen enkele aanwijzing' dat het slachtoffer een mes bij zich had.

De rechtbank legde ook een contactverbod op aan de verdachte. De Ossenaar moest bovendien een schadevergoeding van 4700 euro betalen aan het slachtoffer.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”