Volledig scherm
Jan Rijkers. © Jeroen Appels / Van Assendelft

Centrale directievoorzitter Jan Rijkers neemt afscheid van Het Hooghuis

OSS - Jan Rijkers, voorzitter van de centrale directie van scholenkoepel Het Hooghuis in Oss en Heesch, gaat met pensioen. Rijkers heeft er zes jaar bij Het Hooghuis opzitten.

Toen hij in 2010 aantrad, kon hij Brabants Dagblad nog maar weinig vertellen over de Talentencampus in Oss, het ambitieuze project tussen onderwijs, bedrijven en verenigingen bij het stadion van FC Oss. Nu weet hij er álles van. Leerlingen krijgen in deze setting de mogelijkheid leren en werken op een ideale manier te combineren. „Het is belangrijk dat leerlingen, welke opleiding ze ook volgen, goed worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Daar moet het uiteindelijk gebeuren. Het is belangrijk dat leerlingen nadenken over wie ze zijn, wat ze willen, wat ze nodig hebben. \”

De centrale directie en de centrale dienst van Het Hooghuis hebben op de Talentencampus hun nieuwe onderkomen gevestigd. „De Talentencampus is misschien niet het hoogtepunt, maar wel een heel belangrijke ontwikkeling. Het is niet de verdienste van mij alleen. Er zijn veel mensen bij betrokken. Ik vind het heel mooi dat ik er een bijdrage aan heb mogen leveren.”

Oss, Uden e.o.