Volledig scherm
Een impressie van het 'UIThuis' zoals het er volgens de denktank van betrokken Ossenaren uit zou kunnen zien. © @Studio 412

Centrummanagement en politiek voelen wel wat voor 'Thuis van Oss'

OSS - Niet alleen ondernemers, ook het centrummanagement en de politiek zien wel wat in een ‘Thuis van Oss’ in het hart van de stad. Over de locatie en de woontoren op het dak zijn de partijen het nog niet helemaal eens.

Een denktank van betrokken Osse ondernemers presenteerde afgelopen weekend het manifest UIThuis. Daarin beschrijven ze de wens om op de plek van het huidige parkeerterrein De Wal een gigantisch gebouw te laten verrijzen waar dagelijks van alles te doen is op het gebied van educatie, cultuur en vermaak. Daar bovenop kunnen woningen komen. Het V&D-pand en de tussenliggende winkels van NSI moeten plat om plek te maken voor een park.

Ambitieuze plannen die de politiek moeten inspireren. Centrummanager Jack van Lieshout ziet ze in elk geval wel zitten. „Zonder ambitie hebben we helemaal geen toekomst. De locatie en het budget zijn er”, zegt hij doelend op de 8 miljoen euro die de gemeente heeft uitgetrokken voor een impuls van het centrum. „Het is nu tijd dat de politiek keuzes maakt en met marktpartijen gaat bekijken wie welke rol moet spelen om dit te verwezenlijken.”

Oss, Uden e.o.