Volledig scherm
Vrachtwagen gekanteld A50 © Twitter

Chaos op de weg in Brabant, A50 en A2 dicht, filmpje van omvallende boom

OSS – Talloze wegen in Brabant waar de storm woedt zijn deels of helemaal afgesloten als gevolg van omgewaaide vrachtwagens of aanhangwagens en omgevallen bomen. De ANWB kreeg na 09.00 uur binnen 45 minuten zeven meldingen binnen van omgewaaide vrachtwagens.

Volgens Rijkswaterstaat is het op dit moment zeer moeizaam via het rijkswegennet te reizen naar het zuiden. ,,Stel uw reis uit", luidt het advies.

Gekantelde vrachtwagen

Op de A50 bij Oss kantelde rond tien uur een vrachtwagen. Weggebruikers moeten rekening houden met ruim anderhalf uur vertraging.

Of de chauffeur van de vrachtwagen gewond is geraakt, is onduidelijk. De hulpdiensten zijn onderweg om hulp te verlenen.

De A2 van Den Bosch richting Eindhoven is afgesloten, nadat zeker twee bomen op de weg zijn gewaaid. Eén auto raakte zwaar beschadigd toen er een boom op viel.

Volledig scherm
Foto ter illustratie © Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

Waarschuwing 

Rijkswaterstaat waarschuwt voor zeer gevaarlijke rijomstandigheden in de provincies waarvoor het KNMI code rood heeft afgegeven. De instantie roept mensen op als het mogelijk is hun reis uit te stellen. ,,En absoluut niet met aanhangers de weg op te gaan'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Vrachtwagenschauffeurs zonder lading wordt opgeroepen hun voertuig aan de kant te zetten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement