Volledig scherm
Burgemeester Wobine Buijs tussen Dorettie van Dijk en Jolanda van Zwam. Rechts de nieuwe burgemester Cindyrella/Cindy Kuijpers. © B vdlinden

Cindyrella verkozen tot eerste burgervrouw in Herpen

UPDATEHERPEN - Nadat de stemcommissie alle stemmen had geteld werd Cindy Kuijpers alias Cindyrella dinsdagavond in de feesttent van Thekes gepresenteerd als de allereerste Herpense vrouwelijke burgemester. Tot nu toe mochten alleen mannen zich kandidaat stellen en vrouwen stemmen.

,,Toen vorig jaar, op de dinsdagavond na de uitslag van de burgemestersverkiezing, bekend werd gemaakt dat vrouwen zich het jaar daarop kandidaat mochten stellen, heb ik dat meteen gedaan," vertelt Dorettie van Dijk (56). Zij presenteert zich evenals haar 12-koppig campagneteam als hippie uit de flowerpowertijd.

Haar eigen schoondochter Jolanda van Zwam (30) wist ook al een jaar dat zij zich kandidaat zou stellen. Zij presenteert zich met 16 keukenhulpjes als Jolanda de Kookprinses. ,,Mijn man Michel is zowel Prins Carnaval als Herpse Burgemester geweest. Dus wilde ik sowieso niet achter blijven," lacht ze. 

De gekozen kandidaat Cindy Kuijpers (43) heeft als sprookjesprinses Cindyrella een hele hofhouding op de been gebracht. Ook Cindy is geen onbekende in Herpen. Heel Herpinia kent haar voetbal- en leiderscapaciteiten. 

De aftrap was traditiegetrouw in zorgcentrum Maasland. Daarna zal de hele stoet met bussen naar diverse locaties in Herpen en Koolwijk worden gebracht om campagne te voeren en stemmen op te halen. In de feesttent bij Thekes valt in de vroege avond de beslissing. 

Burgemeester

Wobine Buijs, de enige echte burgemeester van Oss, was deze ochtend getuige van de presentaties van de kandidaten. Ze zongen beurtelings een aanstekelijk nummer met wervende tekst.
Burgemeester Buijs toonde zich onder de indruk van het evenement: ,,Het is prachtig te zien hoeveel talent er wordt aangeboord en hoeveel energie er vrijkomt." 

Over het feit dat het nu eindelijk een vrouw is die tot burgemester wordt verkozen is zij duidelijk: ,,Gelijke kansen voor iedereen dus om en om is wat mij betreft de beste optie."

Volledig scherm
Cindyrella temidden van haar hofhouding en de Bônlander Hofkapel. © B vdlinden
Volledig scherm
Dorettie als hippie op het podiummet enkele flowerpowervrienden. © B vdlinden
Volledig scherm
Keukenprinses Jolanda zingt met haar team het campagnelied. © B vdlinden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement