Volledig scherm

Collectie museum Jan Cunen in Oss verhuist voor verbouwing

OSS - Museum Jan Cunen is leeggeruimd. Het pand wordt de komende maanden flink vertimmerd. De kunstobjecten zijn de afgelopen dagen veilig elders ondergebracht. Maandag beginnen de bouwwerkzaamheden.

Een gespecialiseerd vervoersbedrijf voerde de kunst af. De eigen bezittingen van het museum gingen naar het gemeentehuisdepot, aan de overkant van de straat. Het merendeel van de collectie ‘logeert’ tijdelijk weer even bij de particuliere eigenaren, waarvan Jan Cunen het werk in bruikleen heeft.

Op de schop
Vanaf aankomende maandag gaat de monumentale Villa Constance uit 1888 op de schop. Eerst wordt de binnenkant onder handen genomen: het museum krijgt er een kwart meer expositieruimte bij, door openstelling van de zolder. De kantoorruimte daar verhuist naar het souterrain. Medio augustus, begin september is de buitenkant aan de beurt.

De hoofdingang van het museum verhuist naar de kant van het Jan Cunenpark, en komt in een grote glazen aanbouw die vanaf de Molenstraat duidelijk in het oog springt. Daar komt tevens een vernieuwd café met terras, waar ook buiten openingstijden van het museum een drankje kan worden genuttigd.

Wensenlijst
Een beeldentuin in een deel van het Jan Cunenpark staat nog op het wensenlijstje van het museumbestuur. Dit zou de ruimte voor andere evenementen, zoals Muze Misse en Come Out and Play, kunnen inperken. De SP stelde daarover schriftelijke vragen aan het Osse college van B en W. Het museum zegt hierover nog in de ontwikkelfase te zijn. „Er ligt nog geen officiële aanvraag bij de gemeente. We zetten het museum graag beter op de kaart, ook door het park erbij te betrekken. Maar dit doen we wel graag in goed overleg met de andere gebruikers”, aldus artistiek directeur Karin van Lieverloo.

Op 15 oktober gaat het museum weer open. Het museumcafé zal begin 2017 gereed zijn; dan vindt ook de officiële feestelijke opening van het vernieuwde museum plaats.

Oss, Uden e.o.