Volledig scherm
© Jeroen Appels/Van Assendelft

Collega's van alle Osse basisscholen steunen docenten Korenaer bij hun tocht naar herdenkingsplek

VIDEOOSS - Ze hoefden niet alleen te gaan. De leerkrachten van de zwaar getroffen basisschool De Korenaer kregen ruggensteun van zo'n honderd collega's van andere scholen in Oss. Samen liepen ze vrijdagmiddag  in stilte van De Korenaer naar de herdenkingsplek bij station Oss-West. 

,,Het is spontane actie", geeft Sandra Beuving van schoolbestuur SAAM aan. ,,Nadat de docenten van De Korenaer dit initiatief namen, meldden zich alras collega's van andere scholen om mee te gaan. Niet alleen van SAAM maar ook van Filios." Bij het ongeluk met een Stint op de spoorwegovergang bij Oss-West kwamen donderdagochtend vier jonge leerlingen van De Korenaer om het leven, een 11-jarig meisje dat er op school zit raakte levensgevaarlijk gewond. 

Aangekomen bij het almaar uitdijende veld vol snijbloemen, knuffels, kaarsen, tekeningen en knutselwerken breken de emoties door het oppervlak. De juffen van De Korenaer zoeken huilend steun bij elkaar, verderop in de rij vechten de meesters tegen hun tranen. ,,Deze massale blijken van medeleven is absoluut een troost voor ze", meent Sandra Beuving. 

Volledig scherm
Juffen en meesters van de zwaar getroffen Korenaer zoeken steun bij elkaar op de herdenkingsplek bij station Oss-West. © Peter van Erp