Volledig scherm
Op Facebook plaatste De Nationalist in Ravenstein het interieur van de 'nazikroeg', zoals de SP het noemt.

College Oss treedt niet op tegen 'nazikroeg' Ravenstein

OSS/RAVENSTEIN - Het gemeentebestuur van Oss heeft er geen problemen mee dat rechtsextremisten elkaar ontmoeten in een woning in Ravenstein. Het gaat om ontmoetingen in de privésfeer, schrijft het college van B&W in antwoord op vragen van de SP.

SP-raadslid Martijn Tonies vroeg het college half maart wat het onderneemt tegen de 'nazikroeg' in Ravenstein. De extreem-rechtse Johnboy Willemse ontvangt daar gasten, die er kunnen blijven slapen en tegen betaling wat kunnen drinken. Het onderkomen heeft de naam 'De Nationalist' gekregen. Kan dat zomaar?, vraagt Tonies zich af.

De situatie in Ravenstein is onderwerp van gesprek is tussen burgemeester Wobine Buijs en de politie. 'Het betreft hier een woonhuis, geen horeca-inrichting', schrijft het college. 'Het schenken van alcohol gebeurt in de privésfeer.' Ook zouden geen meldingen van overlast bekend zijn en zouden er geen aanwijzingen bestaan dat jongeren actief worden aangetrokken. 'Het staat burgers vrij om gedachtegoed uit te dragen, voor zover ze daarmee niet de wet overtreden.'