Volledig scherm
© Cris Sohier

Column | Aanslag van Zweedse origine op plastic afvalberg

OSS - Columnist Jaap van der Doelen doet in een Osse afvalproef zijn stinkende best voor een lege grijze kliko. Hier deelt hij zijn ervaringen.

Het is bijna iedere dag weer een verrassing wat de Amerikaanse staatsmalloot nu weer voor iets idioots geroepen heeft. Je zou er bijna ongevoelig voor raken, maar met zijn compleet verzonnen aanslag in Zweden wist hij in heel de wereld toch weer verbazing te wekken, niet in de laatste plaats onder Zweden zelf.

Toch vond er het afgelopen weekend wel degelijk een aanslag van Zweedse origine plaats. Op mijn plastic afvalberg. Vorige week had ik het nog over de geringe hoeveelheid plastic die ons huishouden in anderhalve maand verzameld had, maar na een bezoekje aan de bekende Zweedse meubelgigant was die berg in één klap verdubbeld.

De nieuwe matras die de lieftallige echtgenote en ik daar aangeschaft hadden was uiteraard kundig verpakt in een stuk solide plastic dat het tegen de elementen moest beschermen. En dan heb je ineens een paar vierkante meters extra aan verpakkingsmateriaal. Ik zou ook niet weten hoe ze dat anders moeten doen, je wilt toch niet dat zo'n ding niet al grauw en gehavend je huis in slepen. Verpakking is in dit geval dus vrij essentieel.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik door de verdubbelde berg plastic in de voorraadkast eigenlijk geen seconde slechter geslapen heb. Sterker nog, de Zweedse aanslag heeft me een heerlijke nachtrust bezorgd.