Volledig scherm
De feesttent bij de Geffense kermis staat zowat in de voortuin van de nieuwe bewoners van de huizen aan het Aloysiusplein. © Mari van Rossem

Commotie rond feesttent bij Geffense kermis

GEFFEN - Geen 'kermistent' op het Geffense Dorpsplein, ook niet meer op het grasveld bij de sporthal zoals vorig jaar, maar recht voor de deur van de nieuwe bewoners van koophuizen en de huurders van appartementen aan het Aloysiusplein. De reacties zijn op z'n minst 'verdeeld' te noemen: volop commotie, zo blijkt bij een rondgang langs aanwonenden. 

Op last van de gemeente Oss mochten de vier organiserende horeca-exploitanten hun tent dit jaar dus niet tussen de kermisattracties plaatsen maar op een deel van het parkeerterrein voor de Jumbo. ,,Het is vooral de gang van zaken die ons stoort", zegt de een, daarmee doelend op de late berichtgeving richting de aanwonenden. ,,Mocht er een calamiteit plaatsvinden, dan is er amper plek voor de hulpdiensten", stelt een ander die ook weet te melden dat er verschillende bewoners tijdelijk uithuizig zijn. 

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
Laden en lossen voor de ingang van het appartementencomplex. © Mari van Rossem

Toch zijn er ook minder negatieve geluiden. ,,De horecamensen die de tent beheren, doen hun uiterste best om het voor ons zo goed mogelijk te laten verlopen. Maandagmiddag organiseren ze zelfs een feestmiddag voor ons. Bovendien staan de biertanks recht voor mijn deur: heb een leidinkje door de brievenbus lopen. Hier geldt: leven en laten leven."

Volledig scherm
Zaterdagmiddag begon de Geffense kermis met een fikse regenbui, gevolgd door volop zon. © Mari van Rossem

Oss, Uden e.o.