Volledig scherm
Sandy van Rossum uit Oss met haar dochtertje Eva. Haar man Maarten overleed aan jonge dementie. © Van Assendelft

Concert en symposium over vroege dementie, vier maanden na overlijden Maarten van Rossum (33) uit Oss

OSS - Maarten, de man van Sandy van Rossum, had vroege dementie. Drie maanden geleden overleed hij, 33 jaar oud. Nu wordt er in De Pas in Heesch op 8 maart een symposium gehouden over vroege dementie. Drie weken later, op 31 maart, volgt een benefietconcert. Doel: geld inzamelen en meer aandacht voor deze vorm van dementie. 

Vier vrouwen uit Heesch namen de organisatie op zich, na een oproep op Facebook van Sandy van Rossum. Sandy: ,,Bij Maarten heeft het lang geduurd voor de diagnose werd gesteld. Daardoor is hij overvraagd en daardoor voelde ik me niet gehoord. En daardoor hebben we niet bewust afscheid van elkaar kunnen nemen. Toen de diagnose kwam, zat hij al ver in zijn dementieproces. Ik wilde het eigenlijk zelf organiseren, maar dat ging gewoon niet. Het was allemaal te veel."

Betrokken

Op het symposium op 8 maart komt onder andere neuroloog Yolande Pijnenburg van het Vumc Alzheimercentrum een lezing geven en  vertelt Sandy haar eigen verhaal. Het Benefietfestival is op zaterdag 31 maart in De Pas. Er zijn onder andere optredens van de 'Osse Elvis' Frank Anthony, de Piccadilly's, Randy Voet, Qualawaai, Rocking Coasts en Dennis Jones. Alle artiesten en sprekers doen belangeloos mee en De Pas stelt de ruimte gratis beschikbaar. Op het symposium komt Angela Groothuizen zingen. Sandy van Rossum: ,,Heel fijn dat ze dat wil doen. Ze is nog steeds erg betrokken."

Kaarten voor het symposium en voor het concert zijn te koop bij De Pas in Heesch en bij de Jumbo in Heesch en Oss. Sandy: ,,Maarten werkte bij de Jumbo tot het niet meer ging, vandaar."

In het Brabants Dagblad van donderdag 15 februari: een interview met Sandy van Rossum

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”