Volledig scherm
De demonstratie had zijn keerpunt bij het Cruyff Court in de Osse Schadewijk. Het sportveldje bleek zaterdagmiddag verlaten © Peter van Erp

Confrontatie blijft uit bij demonstratie nationalisten in Oss

OSS - Een protestmars tegen de multiculturele samenleving die eindigt op een plek waar in de regel veel allochtone hangjeugd samenklit. Het leek vooraf een cocktail voor problemen, maar de demonstratie in Oss verliep zaterdag zonder problemen.

Met name ook omdat de hangjongeren in geen velden of wegen waren te bekennen. ,,Ik hoorde dat het Cruyff Court leegstroomde toen de groep demonstranten de hoek om kwamen", meldt een toezichthouder van de gemeente die opdracht kreeg de extreem-rechtse demonstranten te begeleiden.

De protestwandeling trok zo'n 25 betogers. Een domper voor organisator Johnboy Willemse. Hij weet de lage opkomst aan de vakantieperiode. ,,In april waren we nog met zeventig tot tachtig man." De burgemeester van Oss verbood de betogers dit keer om opnieuw naar het centrum te lopen met hun vlaggen en spandoek. De alternatieve route door de Schadewijk en naar het Cruyff Court werd vervolgens bekritiseerd door wijkbewoners en enkele oppositiepartijen in de gemeenteraad.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.