Volledig scherm
Maarten Schenk (rechts/ kaal) is al 35 jaar lid van de Wanderers. © Peter van Huijkelom

Cricketers na zwerftocht weer thuis in Oss

OSS - Er wordt sinds een paar weken weer gecricket in Oss. De Wanderers (letterlijk: ‘zwervelingen’) zijn teruggekeerd in hun eigen stad.

Maarten Schenk, al 36 jaar lid, vertelt over de geschiedenis van de cricketclub. ,,De vereniging is in 1976 opgericht door medewerkers van Organon die overal vandaan kwamen. Maar ook mensen uit Oss en omgeving die niets met Organon te maken hadden werden al snel lid. In de beste jaren speelden we met twee elftallen in de competitie.”

Pitch
Rond de eeuwwisseling kwam de klad erin en lag alles lange tijd stil. Schenk: ,,Een paar jaar geleden zijn we, op de velden van Quick in Nijmegen, weer gaan spelen. Puur recreatief. Vorig seizoen hebben we voor het eerst weer meegedaan in de competitie. Nog steeds onder onze eigen naam en met de wens om weer in Oss te kunnen spelen.” Dus volgden gesprekken met de gemeente. En ineens kwam er een meer dan geschikte locatie vrij: een voetbalveld van RKSV Margriet dat niet meer nodig was. De doelen verdwenen en in het midden van het veld werd een zogeheten ‘pitch’ aangelegd.

Gemoedelijk
De Wanderers spelen op een niveau waar de resultaten ondergeschikt zijn. Schenk: ,,Cricket is sowieso heel gemoedelijk. Het is natuurlijk ook een klein wereldje, dus ook bij deze tegenstander zijn er zeker 8 man die ik goed ken. Natuurlijk wil je winnen, maar het gaat nooit met het mes tussen de tanden. De derde inning, na afloop, is altijd erg gezellig.”

Oss, Uden e.o.