Volledig scherm
Bewoners D’n Boggerd vieren jubileum onder genot van koffie met gebak © Anita Steenbekkers

D’n Boggerd al 20 jaar in Maren-Kessel

MAREN-KESSEL – Al 20 jaar krioelen er grijze haardossen en rollators door de gangen van D’n Boggerd aan de Pastoor Roesweg. Dit jubileum is maandag gevierd met alle bewoners en de vrijwilligers van nu en in de afgelopen jaren.

D’n Boggerd is een gebouw met 12 zelfstandige ouderenwoningen; een gebouw met gemeenschappelijke voorzieningen (huiskamer, activiteitenruimtes, gemeenschappelijke tuin). De bouw en situering van de woningen biedt de bewoners al jarenlang meer bescherming en veiligheid. Voor de bewoners en ouderen uit de omgeving worden hier ook veel activiteiten door vrijwilligers georganiseerd

Commercieel denken
In de afgelopen 20 jaar zijn de woningen voornamelijk bewoond door ouderen. Tegenwoordig worden de woningen ook verhuurd aan jong volk. De verhuurder moet commercieel gaan denken en om bezetting rond te krijgen, worden ook alleenstaande jongeren in de gelegenheid gesteld om hier een woning te huren. ,,Het is en blijft een leuke bewonersgroep, aldus een vrijwilligster”.

Extra aankleding
Ter gelegenheid van het jubileum heeft dorpsraad Lith voor 3 bloemenbakken gezorgd. Een extra aankleding van dit mooie complex in het centrum van Maren-Kessel. Bewoners en vrijwilligers hebben dit bijzondere moment gezellig samen gevierd. Bijzonder in dit geheel is Mientje Bok, enige bewoonster van het eerste uur. Lekker wonen en blijven zitten.

Volledig scherm
Jongste en oudste bewoner van het complex © Anita Steenbekkers
Volledig scherm
2 van de 3 bloembakken (aangeboden door dorpsraad Lith) © Anita Steenbekkers

Oss, Uden e.o.