Volledig scherm
Recent protest tegen de komst van de mestfabriek voor het gemeentehuis van Oss. Foto: Peter van Erp

D66 niet welkom bij manifestatie tegen komst mestfabriek Oss

OSS/MACHAREN - D66 is niet welkom bij de manifestatie van oppositiepartijen SP, Beter Oss, PvdA en GroenLinks tegen de komst van een mestfabriek op de Elzenburg, woensdagmiddag 14 maart in Macharen. En dat terwijl D66 net als de voltallige Osse raad, tegen de komst van die fabriek is. 

Oppositiepartij D66 stemde echter vorige week samen met  coalitiepartijen VDG, CDA en VVD in met het herstellen van een aantal fouten in het bestaande bestemmingsplan voor het gebied. En daarmee schopt de partij tegen het zere been van de overige oppositiepartijen, zo blijkt. Die stelden met zo'n reparatie de provincie in de kaart te spelen, die wil dat er op de Elzenburg een grootschalige mestfabriek komt. 

Extra slot

Oppositiepartijen SP, Beter Oss, PvdA en GroenLinks wilden de fouten in het plan nog een paar maanden laten zitten, als extra slot op de deur tegen de mogelijke komst van de mestfabriek. Want waarom niet wachten tot half mei? Dan wordt het bestemmingsplan opnieuw aangepast om de mestverwerkingsinstallatie van het bedrijventerrein te weren. D66 en coalitiepartijen VDG, CDA en VVD vonden het niet sjiek om de fouten in het bestemmingsplan daarvoor te misbruiken en stemden het voorstel tot uitstel weg. 

Teleurstelling

Dat wordt D66 door de overige oppositiepartijen zwaar aangerekend, zo blijkt nu. Frans Molenkamp en Henriëtte Renders van D66: ,,Het organisatiecomité, bestaande uit PvdA, SP, Beter Oss, en GroenLinks, heeft getracht aanvullende oneigenlijke argumenten te gebruiken om de mestfabriek tegen te houden. Dit is onbehoorlijk bestuur omdat in andere voorkomende gevallen een fout in het bestemmingsplan zonder enige discussie wordt hersteld. Het organisatiecomité van de bijeenkomst van morgen 14 maart om 15.00 uur bij het pannenkoekhuis heeft, tot onze teleurstelling, eenzijdig besloten om de fractie van D66 niet uit te nodigen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement