Volledig scherm
De graffitiwand wordt afgebroken. © Roy van der Lee/BD

Daar gaat de geliefde graffitiwand

OSS - Plaat voor plaat wordt de graffitiwand bij het sheddakencomplex in Oss afgebroken. Als een enorme legpuzzel die langzaam maar zeker uit elkaar wordt gehaald. Na zeven jaar verdwijnt daarmee één van de meest geliefde kunstwerken van de stad.

Het werk begon dinsdagochtend in alle vroegte. Het kunstwerk moet plaatsmaken omdat de firma Sheddaken B.V. hier zes woningen, een uitbreiding van het Spahuys en een buurttuin bouwt. Ook gaat het bedrijf de stalen constructie en de muren restaureren. Gezien de staat waarin de graffitiwand zich bevindt, kan het kunstwerk niet bewaard worden.

Menig Ossenaar sprak schande van de sloop. De makers zijn minder rouwig. Toen zij aan de wand begonnen, was het plan nog dat die twee, hooguit drie jaar zou blijven bestaan. Met zeven jaar is het kunstwerk wat hen betreft dan ook ver over de houdbaarheidsdatum. Hoogste tijd voor wat nieuws. 

Volledig scherm
Schets van nieuwbouwplan in monumentale sheddaken aan Oostwal in Oss van architect Hein Koppens. © Koppens Architectenbureau