Volledig scherm
Angelo Schuurmans © Van Assendelft

'Dat negatieve gezeik in Oss ben ik helemaal zat'

OSS - Angelo Schuurmans (31) is dé man achter Oss Verwelkomt Vluchtelingen. ‘Ik had tijd en ruimte, kón dus helpen.’ Ja hoor’, dacht hij toen hij hoorde van de protesten in de Braakstraat. ‘Daar gáán we weer’. „Ik vind, je mag alles zeggen, maar je bent wel verplicht je te informeren. Dat negatieve gezeik in Oss ben ik helemaal zat. Schreeuw toch niet zomaar in het wilde weg.”

Angelo Schuurmans (31) uit Oss is de man achter Oss Verwelkomt Vluchtelingen. De groep is zeer actief, heeft een vaste kern van vijf mensen en daaromheen inmiddels zo’n 75 vrijwilligers.
Toen bekend werd dat er vluchtelingen naar het oude belastingkantoor in Oss kwamen, zamelden ze kleding in, werd geregeld dat vluchtelingen bij Ossenaren thuis eten, organiseerden ze lessen voor vluchtelingen, kwam er een fietsenplan en een filmproject en gaf Angelo samen met Syriër Ayham Mozayek tientallen gastlessen op Osse middelbare scholen.Dat hij zo actief zou worden voor de vluchtelingen had Schuurmans iets meer dan een half jaar geleden nooit voor mogelijk gehouden.

Lees woensdag in het Brabants Dagblad een uitgebreid interview met Angelo Schuurmans

Oss, Uden e.o.