Volledig scherm
Tonnie Jacobs is een van de gelukkige kopers van een appartement in woon- en winkelcomplex De Bèrghse in Berghem. © BD / Peter van Huijkelom

De Bèrghse: van euforie naar echec

BERGHEM - Wat in januari nog begon met een feestelijke start van de bouw, eindigt aan het eind van dit jaar in een grote, lege winkelruimte en vijf leegstaande appartementen in nieuwbouwcomplex De Bèrghse in Berghem. Geklungel en domme pech zetten een domper op de oplevering van een gebouw waar menig Berghemnaar jaren naar uitkeek. 

Waarom maakt Albert Heijn nog steeds geen aanstalten om te verhuizen naar de nieuwe winkel aan de Willibrordusstraat? In januari sprak winkeluitbater Gerrit van Noort nog de hoop uit vóór 2018 in het nieuwe onderkomen te zitten. ,,Ik had al bijna de hoop opgegeven dat ik dit nog voor mijn pensioen mag meemaken." In het afgelopen jaar bleek echter dat Van Noort een enorme schuld heeft opgebouwd bij Albert Heijn in Zaandam. De grootgrutter stopte de leverantie van goederen aan de beide winkels van Van Noort en laatstgenoemde werd gedwongen zijn filiaal in Leiden af te stoten.  Ook de medewerkers van zijn winkel in Berghem vragen zich af of ze nog gaan verhuizen en zo ja wanneer. 

Intussen strijdt een groep kopers van appartementen boven de nieuwe winkel door tegen projectontwikkelaar Rialto om een toegezegde woning te kunnen betrekken. Rialto bleek de helft van de te koop gezette woningen ook al aan wooncorporatie Mooiland te hebben verkocht. Volgende week buigt de rechter zich andermaal over het geschil. Intussen staan de woningen waarom wordt gevochten leeg. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.