Volledig scherm
Menno van de Broek van het bestuur van gemeenschapshuis instrueert de dames bij de verfklus. © Jan Ploegmakers

De buitenkant van gemeenschapshuis De Haar in Haren krijgt een nieuw verflaagje

HAREN - Het is zaterdagochtend, het zonnetje schijnt lekker en aan de buitenzijde van het gemeenschapshuis De Haar in Haren is er een ongebruikelijke activiteit. Een tiental personen gehuld in vrijetijdskleding of in een blauwe overall is bezig om de buitenzijde van het gemeenschapshuis te verven.

De dames en heren zijn op andere dagen werkzaam op de Rabobank Oss-Bernheze op de afdeling Agri & Food. Het gemeenschapshuisbestuur heeft tijdens de zogenaamde Beursvloer een match weten te maken met het Agri & Food team.

In ruil voor hun arbeid krijgen de “schilders” een heerlijke lunch aangeboden. ,,Het is mooi om iets terug te doen en het is goed voor de teambuilding,” vertelt Jessica den Adel. Ze hanteert als een volleerd vakvrouw de kwast en ondertussen worden er allerlei zaken besproken. De meeste onderwerpen hebben luchtig karakter.

Bestuurslid van de Harense gemeenschapshuis Menno van de Broek houdt alles nauwkeurig in de gaten en helpt bij het maken van de verfkeuze. De verf is beschikbaar gesteld door “Buurt Werkt” uit Oss. De boeiboorden worden vervangen omdat ze bijna helemaal vergaan zijn.

Volledig scherm
De voorkant van De Huiskamer krijgt een nodig nieuw verflaagje. © Jan Ploegmakers
Volledig scherm
Geconcentreerd bezig op een steiger met Jessica den Adel op de voorgrond. © Jan Ploegmakers

Oss, Uden e.o.