Volledig scherm
Wobine Buijs (links) interviewt Frénk van der Linden en Mylou Frencken. © Mari van Rossem

De geïnterviewde interviewt: Osse burgemeester draait de rollen om

OSS - Ze had zaterdagmiddag niet zómaar iemand tegenover zich zitten. De Osse burgemeester Wobine Buijs, die in de huid kroop van incidenteel interviewer, confronteerde 'meesterinterviewer' en auteur Frénk van der Linden met passages uit zijn boek 'Onder Hollandse helden'. 

Ze deed dit aan de hand van tal van portretten en illustraties. ,,Ik ben met de voorbereiding een hele week in de kerstvakantie bezig geweest." 

De interviewer geïnterviewd dus, in het bovenzaaltje van boekhandel Derijks, met daarbij muzikale intermezzo's van Van der Lindens lief, kleinkunstenaar Mylou Frencken met wie hij eind deze maand gaat trouwen. Door haperende digitechniek moest de zangeres noodgedwongen naar de piano die beneden in de winkel stond: een onbedoelde gouwe greep.

Tekst loopt door na de video.

Het vraaggesprek zelf was dus een reis door het boek. Waarbij Van der Linden eerst zijn gehoor de vraag stelde hoe het nu zit met seks in de nacht voor de wedstrijd en meteen het Cruijff-antwoord gaf: ,,Seks voor de wedstrijd is achteraf het beste excuus.''

Daarna was het meestentijds eenrichtingsverkeer door Van der Linden - bekend van kranten, tijdschriften, radio- en tv-programma's als DWDD - die amper vragen nodig had en open en bloot over veelgemaakte fouten, geleerde lessen, successen en flaters sprak.

Lees maandag meer over het interview in het Brabants Dagblad, editie Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.