Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige openbare school aan de Eikenboomgaard (1883-1946). Links de onderwijzerswoning. © Paul van der Werff / Stadsarchief Oss

De schooljuf die geen goed kon doen

Stille GetuigenOSS - 'Het handschrift is een traditie en moet daarom op de lijst van immaterieel erfgoed', dat zegt althans het Platform Handschriftontwikkeling. Dat is ook bezorgd over de teruglopende kwaliteit van het handschrift bij veel kinderen en volwassenen. Daarnaast betreurt het Platform het dat we steeds minder schrijven en steeds vaker gebruik maken van computers, tablets en smartphones. 

Inderdaad is er van een handgeschreven sollicitatiebrief al lang geen sprake meer en vermoedelijk worden de meeste liefdesverklaringen ook niet meer in schoonschrift op papier gezet. Er waren tijden dat je op de lagere school een cijfer kreeg voor netjes schrijven. Onderwijzers waren streng, of je nou in Oss bij de fraters op school zat, bij de zusters of op de openbare school aan de Eikenboomgaard. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”