Volledig scherm
Alwin van Dijk. © Rachelle Suppers

De Stad Van… Alwin van Dijk

Za 12 aug: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Alwin van Dijk.

De familie Van Dijk is een begrip in de ‘Bergse’ horeca. En zijn straat mag dan de Berghemseweg heten, Alwin van Dijk (49) woont toch echt in Oss. Zijn ouders – die dichtbij wonen – runde onder andere de bowling in Berghem, een zwemschool en stonden aan het roer van dorpshuis de Berchplaets. Nu beheert zoon Alwin de horeca in het nieuwe dorpshuis. Niet meer lang, want als het contract over drie jaar afloopt richt hij zich samen met vrouw en zoon volledig op zijn nieuwe café Tante Toetje - vernoemd naar vrouw Rita - dat volgende maand opent aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem.

Restaurant

,,We gaan vaak naar Miru voor sushi, maar ook weleens naar Onsz of Gossimijne. Ja, de tapas, daar houden we wel van. En de Griek Olympia, daar komen we ook graag.”

Winkel

,,Voor kleding komen we vaak bij de C&A en vroeger liepen we altijd even de V&D binnen en de Hema. Maar ja, de V&D, dat gaat nu niet meer.”

Mooiste plek

,,Het Jan Cunenpark. Toen ik hier met het Levenslied kwam dacht ik: dit is echt een mooie plek. De Hazenakkervijver vind ik ook mooi. Daar heb ik nog ooit gevist met mijn zoon Sven, heel rustgevend. Met de hond wandel ik drie keer per dag voorbij het Cruyff Court in de Schadewijk, ook dit is eigenlijk een hele mooie plek.”

Mooiste herinnering

,,Dan denk ik aan carnavalsvereniging de Vrolijke Vagebonden waarbij ik als jochie van een jaar of negen Paulus de Boskabouter mocht zijn tijdens de jeugdoptocht. Ons pap heeft toen nog dat masker gemaakt, het is me altijd bijgebleven want we werden na de optocht ook op plekken uitgenodigd om openingen te verrichten en zo. Mooi. ”

Op de schop

,,Vroeger heb ik veel met schoolvrienden gevoetbald bij Soos 66, aan de Johannes Poststraat. Dat terrein lag lang braak, hier mag wel iets gebeuren. Al heb ik wel gehoord dat hier nu huizen gebouwd worden. Dat was ook hard nodig.”

Eeuwig zonde

,,Dat de Don Boscokerk is afgebroken. Hier ben ik nog misdienaar geweest en hier werd ook de mis voor mijn oma nog gehouden. Niet dat ik nu nog zo kerkelijk ben, maar toen gingen we er met de familie toch best vaak naartoe.”

Ontspanning

,,Uit eten en ik zwem drie tot vier keer in de week bij ‘ons thuis’. Ik maak ook graag een tochtje met de scooter of de fiets door de polder. Net of het dan vakantie is.”

Oss in één zin

,,Blij in Oss, maar toch maar goed dat het zo dicht bij Berghem ligt.”

Oss, Uden e.o.